Nieuwe guidance documenten voor handdesinfectie in ziekenhuizen en desinfectie van koeienuiers

Op 19 januari zijn twee documenten van de BPC Ad hoc Working Group on Human Exposure (HEAd hoc) zonder wijzigingen aangenomen door de Werkgroep Human Health (WGI 2017).

HEAdhoc recommendation no. 9: Hand disinfection in hospitals

Dit betreft een kleine wijziging van het bestaande document. In de nieuwe versie is de berekening van de afname van de luchtconcentratie opgenomen en informatieĀ  toegevoegd. De wijzigingen zijn klein en zullen in een risicobeoordeling waarschijnlijk niet tot andere conclusies leiden dan bij gebruik van de oude versie. Het aangepaste document is beschikbaar op deĀ ECHA-website. Een link hiernaartoe is ook opgenomen in onze Evaluation Manual.

HEAdhoc recommendation no. 13: Exposure Assessment of Teat Disinfection Products for Veterinary Hygiene (PT3)

Het document is eerder besproken in verschillende vergaderingen van de Werkgroep Human Health. In 2015 zijn in Nederland 7 dossiers ingediend voor uierdesinfectie op basis van iodine. Het betroffen zowel aanvragen voor een Unietoelating als aanvragen voor een Nationale toelating met daarop volgend Wederzijdse Erkenning in Parallel. Vanwege de diversiteit aan blootstellingsbeoordelingen in de dossiers heeft Nederland een voorstel ingediend bij de HEAd hoc groep om de beoordeling tussen de verschillende aanvragen, maar ook op Europees niveau, te harmoniseren. Dat is nu aangenomen. Het gepubliceerde document is beschikbaar op de ECHA website. Een link hiernaartoe is ook opgenomen in onze Evaluation Manual.