Bekendmakingen collegebesluiten biociden d.d. 20 december 2017

Toelating biociden

Toel.nr

Middelnaam

Werkzame stof

Toelatinghouder

Teelten/gebruik

15500 N HEMPEL’S ANTIFOULING GLOBIC 9000 78902 dikoperoxide en koperpyrithion

Hempel (The Netherlands) B.V.

Dit middel voor professioneel gebruik wordt toegelaten als aangroeiwerende verf op zeegaande schepen die worden gebruikt voor beroep of bedrijf alsmede oorlogsschepen, marine-hulpschepen of andere schepen die in gebruik zijn voor de militaire taak.
15506 N

Sea Grandprix Mark II

dikoperoxide en koperpyrithion Chugoku Paints B.V. Dit middel voor professioneel gebruik wordt toegelaten als aangroeiwerende verf voor zeegaande schepen en andere mariene constructies die worden gebruikt voor beroep of bedrijf alsmede oorlogsschepen, marine- hulpschepen of andere schepen die in gebruik zijn voor de militaire taak en superjachten groter dan 24 meter boeglengte.
15507 N

Sea Grandprix 1000 L

dikoperoxide en koperpyrithion Chugoku Paints B.V.

Dit middel voor professioneel gebruik wordt toegelaten als aangroeiwerende verf voor zeegaande schepen en andere mariene constructies die worden gebruikt voor beroep of bedrijf alsmede oorlogsschepen, marine- hulpschepen of andere schepen die in gebruik zijn voor de militaire taak en superjachten groter dan 24 meter boeglengte.

15512 N Sea Grandprix 2000 dikoperoxide en koperpyrithion Chugoku Paints B.V.  Dit middel voor professioneel gebruik wordt toegelaten als aangroeiwerende verf voor zeegaande schepen en andere mariene constructies die worden gebruikt voor beroep of bedrijf alsmede oorlogsschepen, marine- hulpschepen of andere schepen die in gebruik zijn voor de militaire taak en superjachten groter dan 24 meter boeglengte.
15513 N Sea Grandprix 660 HS 4,5-dichloor-2-octyl-2H-isothiazol-3-on (DCOIT) en dikoperoxide Chugoku Paints B.V. Dit middel voor professioneel gebruik wordt toegelaten als aangroeiwerende verf voor zeegaande schepen en andere mariene constructies die worden gebruikt voor beroep of bedrijf alsmede oorlogsschepen, marine- hulpschepen of andere schepen die in gebruik zijn voor de militaire taak en superjachten groter dan 24 meter boeglengte.

15525 N

Hempel’s Mille Xtra 7166C

dikoperoxide

Hempel (The Netherlands) B.V.

Deze aangroeiwerende verf voor zowel professioneel als niet-professioneel gebruik wordt toegelaten op pleziervaartuigen.

15528 N

Hempel’s Mille NCT 7173C

dikoperoxide

Hempel (The Netherlands) B.V.

Deze aangroeiwerende verf voor zowel professioneel als niet-professioneel gebruik wordt toegelaten op pleziervaartuigen.

15529 N

Hempel’s Hard Racing Xtra 7666C

dikoperoxide

Hempel (The Netherlands) B.V.

Deze aangroeiwerende verf voor zowel professioneel als niet-professioneel gebruik wordt toegelaten op pleziervaartuigen.

15533 N

Soft Care Des E Spray

ethanol

Diversey B.V.

Dit desinfectiemiddel voor professioneel gebruik heeft betrekking op het hygiënische handdesinfectie en chirurgische handdesinfectie.

15545 N

Crystel Titanium Sterile Chlorine Dioxide Spray 600ml

chloordioxide, in situ gegenereerd uit natriumchloriet en citroenzuur

Tristel Solutions Ltd.

Dit middel voor professioneel gebruik wordt toegelaten ter bestrijding van bacteriën (exclusief mycobacteriën), bacteriesporen, gisten, schimmels en virussen op harde oppervlakken in clean rooms.

NL-0018192-0000

BRODITEC G-29, BRODILUX GRAAN, BRODITOP NEXT WHEAT, BRODITOP SENSITIVE WHEAT, DEVILTOP SENSITIVE WHEAT, MUSKIL EXCELLENT GRAAN, RODETOX BRODILO GRAAN RODIBROD SENSITIVE WHEAT, ZED BF WHEAT

(biocidefamilie) en (wederzijdse erkenning)

brodifacoum

Zapi S.p.A.

Het middel wordt toegelaten voor niet-professioneel gebruik als middel ter bestrijding van muizen in afgesloten ruimten. Het middel wordt toegelaten voor professioneel gebruik als middel ter bestrijding van muizen en bruine ratten in afgesloten ruimten en middel ter bestrijding van bruine ratten om gebouwen en voedselopslagplaatsen als laatste schakel in een bestrijding die geheel gebaseerd is op de principes van IPM zoals omschreven in de meest recente versie van het ‘Handboek beheersing van ratten om gebouwen en voedselopslagplaatsen’ door bedrijven die zijn gecertificeerd voor IPM- Rattenbeheersing.

NL-0018191-0000

BRODITEC P-29F, BRODILUX PASTA, BRODITOP NEXT PASTA FLUO-NP, BRODITOP NEXT PASTA PLUS FLUO-NP, BRODITOP SENSITIVE PASTA FLUO-NP, BRODITOP SENSITIVE PASTA PLUS FLUO-NP, DEVILTOP SENSITIVE PASTA FLUO, DEVILTOP SENSITIVE PASTA PLUS FLUO, RODETOX BRODILO PASTA, RODIBROD SENSITIVE PASTA FLUO, ZED BF SENSITIVE PASTA FLUO-NP, ZED BF SENSITIVE PASTA PLUS FLUO-NP, HGX TEGEN MUIZEN, MUSKIL EXCELLENT PASTA FLUO-NP (biocidefamilie) en (wederzijdse erkenning)

brodifacoum

Zapi S.p.A.

Het middel wordt toegelaten voor niet-professioneel gebruik als middel ter bestrijding van muizen in afgesloten ruimten. Het middel wordt toegelaten voor professioneel gebruik als middel ter bestrijding van muizen en bruine ratten in afgesloten ruimten en middel ter bestrijding van bruine ratten om gebouwen en voedselopslagplaatsen als laatste schakel in een bestrijding die geheel gebaseerd is op de principes van IPM zoals omschreven in de meest recente versie van het ‘Handboek beheersing van ratten om gebouwen en voedselopslagplaatsen’ door bedrijven die zijn gecertificeerd voor IPM- Rattenbeheersing.

15534 N

Hempel’s Mille NCT 7174C

koperthiocyanaat

Hempel (The Netherlands) B.V.

Deze aangroeiwerende verf voor zowel professioneel als niet-professioneel gebruik wordt toegelaten op pleziervaartuigen.

Overige wijzigingen biociden

Toel.nr

Middelnaam

Werkzame stof

Toelatinghouder

Teelten/gebruik

14533 N

Interspeed Extra

koperthiocyanaat

International Paint (Nederland) B.V.

Deze aangroeiwerende verf voor professioneel en niet-professioneel gebruik wordt toegelaten op pleziervaartuigen.

Ingetrokken biociden

Toel.nr

Middelnaam

Werkzame stof

Toelatinghouder

Vervalt op = expiratie datum

Aflevertermijn

Opgebruiktermijn

12952 N

Baythion Mierenmiddel N

imidacloprid

Bayer CropScience S.A.-N.V.

01-01-2018

01-06-2018

01-11-2018

12974 N

Maxforce LN

imidacloprid

Bayer CropScience S.A.-N.V.

01-01-2018

01-06-2018

01-11-2018

13026 N

HGX korrels tegen mieren

imidacloprid

HG International B.V.

01-01-2018

01-06-2018

01-11-2018