Vacature Jurist (36 uur)

Het Ctgb staat voor de deskundige en wetenschappelijk verantwoorde beoordelingen van gewasbeschermingsmiddelen en biociden binnen de kaders van Europese en nationale wetgeving. We dragen daarmee bij aan een verantwoord gebruik van deze middelen op nationaal en Europees niveau, met het oog op de veiligheid van mens, dier en milieu.

Hoe? Door onze kennis in te zetten bij het ontwerp en de uitvoering van het toelatingsproces en toetsingskaders in Nederland en Europa. We zien een positie bij de Europese top (inhoudelijk en procesmatig) van toelatingsautoriteiten als een waarborg voor blijvende invloed op het nationale en Europese toelatingsproces.

Als ambitieuze organisatie streven wij naar een hoge kwaliteit en optimaliseren wij continu het toelatingsproces. Helpt jouw deskundigheid ons hierbij verder?

Onze uitdaging voor jou

Als jurist draag je bij aan de betrouwbare en houdbare juridische kwaliteit van onze besluiten.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • de vertegenwoordiging van het Ctgb in bezwaar- of beroepsprocedures en/of de begeleiding van een daarvoor ingeschakelde advocaat.
 • de mondelinge en schriftelijke advisering aan en ondersteuning van collega’s, het management team en het college.
 • het opstellen van regelgeving van het Ctgb en ondersteuning bij het opstellen van hogere nationale of Europese wet- en regelgeving.

Je herkent juridische risico's, kunt deze helder verwoorden, creëert oplossingen en neemt initiatief tot praktische verander- en/of verbetermaatregelen.

Wij zoeken naar zowel een starter als een (meer) ervaren jurist. Ook juristen die aan het einde van hun loopbaan staan worden van harte uitgenodigd om te reageren.

Waardoor

Je staat stevig in je schoenen, komt snel tot een scherpe juridische analyse die je gevraagd en ongevraagd naar voren brengt en je bent in staat om deze zodanig te vertalen dat ook niet-juristen je opties en voorstellen begrijpen en ernaar kunnen handelen.
Je kunt overtuigen en je weet soepel om te gaan met grote, vaak tegengestelde, belangen. Je kunt goed samenwerken met collega’s uit andere disciplines en bent in staat gezamenlijk tot een Ctgb-aanpak te komen. Je bent flexibel en daardoor in staat om aan meerdere dossiers tegelijk te werken.
Daarnaast heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en inzicht in het brede krachtenveld waarin het Ctgb opereert.

Als een gedreven teamspeler combineer je vakkennis, flexibiliteit en creativiteit met doelgerichtheid. Je deelt je kennis en ervaring actief en houdt van samenwerken ten behoeve van het vergroten van de kwaliteit van jouw eigen werk en dat van het team.

Waarmee

Van een jurist verwachten wij:

 • ervaring met Nederlands bestuursrecht en/of  Europees recht;
 • een WO werk- en denkniveau;
 • ervaring met  bezwaar- en beroepsprocedures;
 • ervaring met advisering in een complexe bestuurlijke en wetenschappelijke omgeving;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • creativiteit, flexibiliteit en overtuigingskracht;
 • ervaring met openbaarmakingszaken is een pré;
 • affiniteit met het werk(terrein) van het Ctgb.

Waarvoor

Je kunt van ons een stimulerende en uitdagende werkomgeving verwachten in een organisatie met een belangrijke maatschappelijke betekenis. Er heerst een informele en professionele werksfeer. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je goede arbeidsvoorwaarden welke geregeld zijn in de Cao Rijk met een salaris conform schaal 10-11 (min € 2.737,5/ € 5.003,97) van de Cao Rijk, pensioenopbouw volgens het ABP en een individueel keuzebudget van 16,37%.

Wanneer

Vanwege de maatregelen voor de aanpak van de coronapandemie is er geen sluitingstermijn voor deze vacature en verloopt de sollicitatieprocedure wellicht niet via de gebruikelijke sollicitatieprocedure. Je ontvangt van ons een ontvangstbevestiging en geschikte kandidaten krijgen informatie over de sollicitatieprocedure. Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met mevrouw mr. C. Gommans, teamleider Juristen, telefoonnummer 0317-471810. Je kunt je motivatiebrief (in het Nederlands) en CV mailen o.v.v.: vacature 20030502 Jurist. Voor overige informatie verwijzen wij naar onze website .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.