Vacature wetenschappelijk beoordelaar ecotoxicologie 36 uur

Het Ctgb staat voor deskundige en wetenschappelijk verantwoorde beoordeling van gewasbeschermingsmiddelen en biociden binnen de kaders van Europese en nationale wetgeving. We dragen daarmee bij aan een verantwoord gebruik van deze middelen op nationaal en Europees niveau, met het oog op de veiligheid van mens, dier en milieu.

Hoe? Door onze kennis in te zetten bij het ontwerp en de uitvoering van het toelatingsproces en toetsingskaders in Nederland en Europa. We zien een positie bij de Europese top (inhoudelijk en procesmatig) van toelatingsautoriteiten als een waarborg voor blijvende invloed op het nationale en Europese toelatingsproces.

Als ambitieuze organisatie streven wij naar een hoge kwaliteit en optimaliseren wij continu het toelatingsproces. Helpt jouw deskundigheid ons hierbij verder?

Wat…

Als Wetenschappelijk Beoordelaar Ecotoxicologie maak je onderdeel uit van de afdeling Wetenschappelijke beoordeling & -advisering (Wba) en het team Ecotoxicologie Gewasbeschermingsmiddelen. De afdeling Wba draagt zorg voor de inhoudelijke wetenschappelijke onderbouwing van de besluitvorming door het College. Vanuit jouw expertisegebied treed je, zowel intern als extern,  op als expert en adviseur.
Als Wetenschappelijke Beoordelaar Ecotoxicologie voer je in ieder geval de volgende werkzaamheden uit:

 • Opstellen van beoordelingsrapporten binnen het expertisegebied Ecotoxicologie.
 • Ontwikkelen en onderhouden van een relevant netwerk met o.a. lidstaten in de centrale zone en EFSA.
 • Inhoudelijk beoordelen van bezwaar- en beroepszaken.
 • Vanuit je expertisegebied adviseren over beleid, wet- en regelgeving en doorvertaling  naar interne werkwijzen en systemen.

Onder aansturing van een projectleider, voer je deze werkzaamheden vrijwel altijd uit in samenwerking met andere disciplines, zoals Fate en Werkzaamheid.

Waardoor…

De werkzaamheden voer je uit door het leveren van jouw expertise op het toegewezen gebied en een juiste toepassing van het beoordelingskader. Je kunt je werk zodanig organiseren dat tijd, middelen en kwaliteit voldoen aan de gestelde eisen. Ook anticipeer je op (internationale) ontwikkelingen. Kwaliteit is het uitgangspunt bij de advisering en voorbereiding van de besluitvorming. Uiteraard zorg je voor goede communicatie, zowel intern als extern. Je bewaakt de onafhankelijkheid en transparantie van de onderbouwing van de besluitvorming. Je bent je bewust van de diversiteit en de complexiteit van het beoordelingsproces en houdt hierin jouw rolvastheid scherp in het oog.

Waarmee…      

Om een goede invulling aan deze functie te geven, heb je het volgende nodig:

 • Academisch werk- en denkniveau of een hbo-opleiding, aangevuld met aantoonbare meerjarige werkervaring op wo niveau.
 • Aantoonbare werkervaring op het expertisegebied Ecotoxicologie.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal (Niveau B1 vereist).
 • Goede beheersing van de Engelse taal (in woord en geschrift).
 • Ervaring met projectmatig werken in een bedrijfsmatige omgeving.
 • Gevoel voor belangen van alle betrokken partijen.
 • Communicatieve- en sociale vaardigheden als natuurlijke eigenschappen.
 • Presteren en flexibel zijn, zijn voor jou een basishouding.
 • Affiniteit met risicobeoordeling is een pré.

Waarvoor...      

Je kunt van ons een stimulerende en uitdagende werkomgeving verwachten in een organisatie met een belangrijke maatschappelijke betekenis. Er heerst een informele en professionele werksfeer. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je goede arbeidsvoorwaarden welke geregeld zijn in de CAO Rijk met een salaris conform schaal 10-11 (min € 2.756,75/ € 5.039,00) van de CAO Rijk, pensioenopbouw volgens het ABP en een individueel keuzebudget van 16,37%.

Wanneer…

Je kunt solliciteren vóór 16 augustus 2021. Gezien de huidige situatie rondom de Corona/Covid-19 maatregelen informeren wij kandidaten of de gesprekken in ons kantoor plaatsvinden of dat deze via Webex/Skype zullen plaatsvinden.
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met de heer ir. ing. Werner Pol, Teamleider Ecotoxicologie Gewasbeschermingsmiddelen, telefoonnummer 0317-471810.
Je kunt je motivatiebrief (in het Nederlands) en CV mailen naar vacatures@ctgb.nl o.v.v. vacature 21070506 Ecotoxicologie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld