Nationaal template fate aangepast

De template voor het nationale deel van de beoordeling van gedrag en lotgevallen in milieu (national addendum fate) is gewijzigd. We verzoeken aanvragers vanaf 1 januari 2018 dit nieuwe template te hanteren. Voor aanvragen die tussen nu en januari 2018 worden ingediend zal het Ctgb zelf zorgdragen voor aanpassing naar de nieuwe werkwijze.

De template is aangepast vanwege de invoering van het emissiereductieplan (ERP), een methodiek om overschrijdingen van de waterkwaliteitsnormen te verminderen. De evaluatie van overschrijdingen van de waterkwaliteitsnormen valt daarmee onder de bevoegdheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, en is geen taak van het Ctgb.

Het Ctgb toetst meetgegevens in oppervlaktewater alleen aan de toelatingsnorm voor waterorganismen. Wel zullen overschrijdingen van de waterkwaliteitsnormen ter signalering worden opgenomen in de toelatingsbeoordeling.

Toelatinghouders die op grond van een emissiereductieplan tot de conclusie komen dat er een wijziging in de toelating nodig is, kunnen een wijzigingsaanvraag indienen bij het Ctgb.