Bekendmakingen collegebesluiten gewasbeschermingsmiddelen d.d. 24 juni 2020

Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant.

Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende besluit is vastgesteld. Ctgb publiceert de besluiten in de toelatingen databank.

Toelating gewasbeschermingsmiddelen

Toel.nr

Middelnaam

Werkzame stof

Toelatinghouder

Teelten/gebruik

16023 N

FORCE EVO

tefluthrin

DIACHEM S.p.A

Dit insectenbestrijdingsmiddel voor het professionele gebruik wordt toegelaten om te strooien als rijenbehandeling tijdens het zaaien of poten in de teelt van aardappel en mais.

16028 N

Exalt

spinetoram

Dow AgroSciences B.V.

Dit insectenbestrijdingsmiddel voor het professionele gebruik wordt toegelaten in de bedekte grondgebonden teelt van sla, courgette, komkommer, aubergine, tomaat, paprika, bloemisterijgewassen en als kleine toepassingen in de bedekte teelt van  aardbei, bessen, braam-en framboosachtigen, veldsla, rucola, augurk, vruchtgroenten van Cucurbitaceae niet-eetbare schil en aromatische kruidgewassen.

16045 N

Sanium SL25

flupyradifurone

SBM DĂ©veloppement SAS

Dit insectenbestrijdingsmiddel voor niet-professioneel gebruik wordt toegelaten voor bespuiting van de plant in de toepassingen aardappel (buiten), sla (buiten), courgette (binnen), komkommer, aubergine, tomaat, paprika (binnen,) sierbeplanting (buiten), kamerplanten (binnen) en kuipplanten (binnen).

16036 N

PREPPER

fludioxonil

Globachem N.V.

Dit schimmelbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt toegelaten voor een zaadbehandeling in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, zomertarwe, zomergerst, zomerrogge en haver.

Uitbreiding gewasbeschermingsmiddelen

Toel.nr.

Middelnaam

Werkzame stof

Toelatinghouder

Wijziging

W-code

Aflevertermijn vorige W-code

Opgebruiktermijn vorige W-code

13070 N

Talent (kleine toepassing)

carvon

Agri Services International B.V.

Deze groeiregulator (kiemremmer) voor professioneel gebruik wordt uitgebreid in pootaardappel.

Met dit besluit mag de opslag na het vernevelen van het middel Talent eenmaal per dag worden betreden voor korte inspectiewerkzaamheden (maximaal 15 minuten).

W.2

n.v.t.

n.v.t.

15615 N

Batavia (wederzijdse erkenning)

spirotetramat

Bayer CropScience S.A.-N.V.

Dit insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt uitgebreid met de toepassing in de onbedekte teelt van hop en wortelen.

W.6

n.v.t.

n.v.t.

12521 N

TRAMAT 500 (wederzijdse erkenning)

ethofumesaat

Bayer CropScience S.A.-N.V.

Dit onkruidbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt uitgebreid met een na- opkomst behandeling in de teelt van bieten en rode biet tegen eenjarige breedbladige onkruiden.

W.6

n.v.t.

n.v.t.