Beleidsmedewerker Anne

Wat is de achtergrond van onze medewerkers? Hoe zijn zij bij het Ctgb terecht gekomen? Wat maakt hun baan zo interessant? Anne is beleidsmedewerker bij het Ctgb en vertelt hier graag over.

Hoe ben je bij het Ctgb terechtgekomen?

“Omdat het werken in de wetenschap voor mij moeilijk te combineren was met een jong kind, ben ik op zoek gegaan naar meer toegepast werk dat past bij mijn vakkennis en interesses. Dat heb ik gevonden bij het Ctgb.”

Wat doet het team waar jij voor werkt?

“Het team zorgt voor zowel de interne als de externe beleidsadvisering (ministeries, Europese Commissie).”

Wat is jouw rol?

“Ik werk aan de beleidsadvisering op het gebied van verduurzaming van gewasbescherming. In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld dat ik me bezig hou met beter geschikt maken van het toetsingskader, zodat biopesticiden (‘groene middelen’) goed en snel beoordeeld kunnen worden.”

Wat maakt jouw baan interessant?

“Het mee kunnen werken aan het verduurzamen van de landbouw, zowel binnen Nederland als Europees. Veel mensen hebben een mening over wat er wel of niet goed is aan het huidige systeem; bij het Ctgb kan je actief bijdragen aan veranderingen op het gebied van gewasbescherming. Daarnaast is het interessant om met veel verschillende partijen te maken te hebben: niet alleen telers, wetenschap, industrie en overheid, maar ook vertegenwoordigers van alle Europese lidstaten.”

Hoe past jouw vooropleiding en ervaring bij het Ctgb?

“Mijn achtergrond in de microbiële ecologie komt goed van pas om de beoordeling van microbiële werkzame stoffen in context te kunnen plaatsen. Daarnaast helpt het om als bioloog gewend te zijn aan het werken met complexe systemen. Op praktisch gebied komen bij het Ctgb dezelfde taalvaardigheden van pas als in de wetenschap. Daarbij is het wel zo dat bij nationale werkzaamheden de voertaal geen Engels, maar Nederlands is.”

Wat vind jij het leukst aan het werken bij het Ctgb?

“De goede samenwerking tussen collega’s bij het Ctgb: je werkt gezamenlijk en zonder onderlinge competitie aan een doel.”