Functioneel beheerder bedrijfskritische applicaties Jeroen

Wat is de achtergrond van onze medewerkers? Hoe zijn zij bij het Ctgb terecht gekomen? Wat maakt hun baan zo interessant? Jeroen is functioneel beheerder bedrijfskritische applicaties en vertelt hier graag over.

Hoe ben je bij het Ctgb terechtgekomen? 

“Ik ben bij het Ctgb begonnen via een detacheringsbureau, als tijdelijke vervanging. Ik kwam uit een commerciële werkomgeving, met een andere cultuur. Dat was best even wennen in het begin, maar ik merkte al snel dat het Ctgb een hele fijne werkomgeving biedt, waarin op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan. Er was veel op mijn vakgebied te doen en toen er een vacature beschikbaar kwam, waarvoor al verschillende kandidaten langs waren geweest, werd ik gevraagd of ik daar geen belangstelling voor had. En van het een kwam het ander…”

Wat doet het team waar jij voor werkt?

“Het team Functioneel Beheer ondersteunt de medewerkers in het gebruik van de Ctgb-applicaties, onze digitale werkomgeving. Ook zorgen we voor het onderhoud en verbeteren we de applicaties om hiermee zo goed mogelijk de processen binnen het Ctgb te ondersteunen.”

Wat is jouw rol?

“Vanuit mijn rol als Functioneel Beheerder ben ik betrokken bij het project OBSO dat staat voor OrganisatieBrede SamenwerkingsOmgeving. Dit is een programma waarin verschillende projecten zijn gebundeld, die samen leiden tot de implementatie van een nieuw applicatielandschap. Ik werk mee bij het ontwikkelen van nieuwe applicaties die we in gebruik gaan nemen. Ik test of ze goed functioneren en blijven functioneren – is dit wat er gemaakt had moeten worden en werkt het ook – en ik leid gebruikers op ermee te werken. En als er dingen onverhoopt niet meer werken, regel ik met de leverancier dat het wordt opgelost. Eigenlijk ligt mijn rol in het hele gedeelte ná het ontwikkelen.

Daarnaast houd ik mij ook bezig met het verder professionaliseren van de informatievoorziening. Ik neem processen onder de loep en kijk waar we ze kunnen verbeteren. Waar kunnen we beter en efficiënter samenwerken, wat kunnen (of moeten) we vernieuwen of verbeteren?”

Wat maakt jouw baan interessant?

“Er is dus nog genoeg te doen, er zijn veel uitdagingen. En ik krijg ook echt de ruimte om daar mijn eigen draai aan te geven. Dus voor eigen inbreng. Wat ik heel leuk vind is om dingen te zien ontstaan, om dingen te creëren, iets op te bouwen en uiteindelijk een resultaat te zien. En dat met allemaal fijne collega’s.”

Hoe past jouw vooropleiding en ervaring bij het Ctgb?

“De eerste 14 jaar van mijn carrière ben in werkzaam geweest in de inkoop en logistiek. In die rol was ik betrokken bij diverse ICT-projecten. In 2006 heb ik het roer omgegooid om mij verder in de ICT te kunnen ontwikkelen. Mijn toenmalige baan als inkoper heb ik opgezegd en ik ben bedrijfskunde gaan studeren. Ik belandde bij een bedrijf dat bereid was om in mij te investeren en waar ik me verder kon ontwikkelen. Daarna ben ik in diverse rollen als projectleider, consultant en functioneel beheerder actief geweest. Daarbij heb ik ook een aantal vakgerichte opleidingen gevolgd. Al met al een hele mooie basis om mijn huidige functie bij het Ctgb te kunnen uitoefenen.”

Wat vind jij het leukst aan het werken bij het Ctgb?

“Het Ctgb is een transparante, laagdrempelige en platte organisatie met korte lijntjes. Er is veel aandacht voor medewerkers en de onderlinge samenwerking is erg prettig. Ik krijg hier de kans om hier iets moois – op ICT-gebied – te creëren en verder uit te bouwen. En het is ook erg fijn om in ons prachtige kantoor, maar ook vanuit huis te kunnen werken. Niet alleen efficiënt, maar ook goed voor een goede balans in werk en privé.”