Managementondersteuner Melinde

Wat is de achtergrond van onze medewerkers? Hoe zijn zij bij het Ctgb terecht gekomen? Wat maakt hun baan zo interessant? Melinde is Managementondersteuner bij het Ctgb en vertelt hier graag over.

Hoe ben je bij het Ctgb terechtgekomen?

"Inmiddels werk ik al weer 6 jaar met heel veel plezier bij het Ctgb als Managementondersteuner. Ik heb hiervoor bijna 25 jaar in de volkshuisvesting (woningcorporaties) gewerkt. Na een fusie werden mijn werkzaamheden veel beperkter. Daarom besloot ik om te gaan solliciteren en van het een kwam het ander. Een wereld ging open. Ik bedoel hiermee dat ik geen flauw idee had wat er bij een toelating van een gewasmiddel of biocide allemaal komt kijken. Ik ben blij dat ik op secretarieel gebied een steentje kan bijdragen."

Wat doet het team waar jij voor werkt?

"De term Managementondersteuner dekt de lading niet helemaal want feitelijk ondersteunt de Managementondersteuner iedereen op secretarieel gebied dus niet het management. Ik werk samen met een andere managementondersteuner voornamelijk voor de projectleiders. Zij begeleiden het proces van een aanvraag tot aan het te nemen besluit door het College."

Wat is jouw rol?

"Ten aanzien van de ondersteuning van de projectleiders, komen er diverse werkzaamheden kijken zoals agendabeheer, offertes opvragen en bewaken, Word-problemen oplossen, etc. Ik ondersteun hen zodat zij hun primaire werkzaamheden kunnen doen. Maar ook voor medewerkers van andere afdelingen sta ik graag klaar. Ik zie iedere medewerker als mijn klant. Verder vervang ik de directie-assistente tijdens haar verlof. De focus ligt dan op het op tijd verzamelen en verzenden van collegestukken."

Wat maakt jouw baan interessant?

"Geen dag is hetzelfde’ klinkt cliché maar het is echt zo! Er dwarrelen diverse taken in de mailbox van de Managementondersteuners. Soms ben je met een klus wel een paar dagen bezig, andere klussen heb je zo gefixt. Er is dus heel veel variatie in de taken. Ik heb best veel vrijheid maar de mate van prioriteit is wel bepalend. Ik merk dat de projectleiders op ons leunen en dat geeft veel voldoening."

Hoe past jouw vooropleiding en ervaring bij het Ctgb?

"Ik heb diverse opleidingen gevolgd zoals een secretaresse-opleiding bij Schoevers en daarna nog diverse cursussen: Managementassistente, Leidinggeven, Officemanager. Verder heb ik ook een diploma Interne en concerncommunicatie (NIMA-B) gehaald. Dat ik met het laatst behaalde diploma niet mijn beroep heb gemaakt, is niet erg. Communicatie kom je tenslotte overal tegen en je kennis op dit gebied is altijd handig."

Wat vind jij het leukst aan het werken bij het Ctgb?

"Het mooie Ctgb-pand bevindt zich half in het bos en dat draagt zeker bij aan de sfeer die er is. Zo wandelen we tussen de middag in het prachtige bos.
Er werken ook heel veel mensen met diverse nationaliteiten en dat vind ik interessant. We hebben bovendien een leuke, actieve personeelsvereniging dus je leert de andere collega’s ook op een ander gebied beter kennen.
Ik hoop nog vele jaren hier te mogen werken."