Medewerker Finance & Control Everdien

Wat is de achtergrond van onze medewerkers? Hoe zijn zij bij het Ctgb terecht gekomen? Wat maakt hun baan zo interessant? Everdien is medewerker Finance & Control en vertelt hier graag over.

Hoe ben je bij het Ctgb terechtgekomen?

“Ooit via het uitzendbureau als medewerker financiën en control, inmiddels alweer 14 jaar geleden.”

Wat doet de afdeling/het team waar jij voor werkt?

“De afdeling Finance & Control is verantwoordelijk voor het goed registreren van alle inkomsten en uitgaven van het Ctgb. We zien erop toe dat het geld van het Ctgb doelmatig wordt besteed en we hebben daarin een ondersteunende, controlerende en signalerende rol. Onze afdeling werkt met Profit en legt daarin de financiële en projectadministratie vast. Verder houden we het tijdschrijven bij en doen we een controle op de aanvragen, leveren we maandrapportages en maken we kwartaalrapportages.”

Wat is jouw rol?

“Ik doe van alles: ik verwerk bankmutaties, boek inkoopfacturen in (denk aan inkoop koffie/thee, huur, reiskosten buitenland, Evaluerende Instanties, ICT enzovoort) en doe de betalingen daarvan, ik maak verkoopfacturen (aanvraagkosten, beoordelingskosten/voorschotfacturen, nacalculatie, jaarlijkse vergoedingen, workshop- en servicedeskfacturen), daarnaast maak ik rapporten en analyses voor andere afdelingen.”

“Verder controleer ik of iedereen ‘tijd’ heeft geschreven, en pas de tarieven in ons boekhoudsysteem aan. Voor P&O doe ik de verlofcontrole, of de verlofaanvragen van de medewerkers in Motion met het geschreven verlof in Profit overeenkomen en samen met P&O handel ik de thuiswerkplekdeclaraties af. Daarnaast maak ik de berekening voor declaraties van de buitenlandse dienstreizen.”

Wat maakt jouw baan interessant?

“Ik hou van genoeg afwisseling in mijn werk. Het is geen dag hetzelfde, het is altijd hollen of stilstaan, als ik bijvoorbeeld bedenk om morgen de verlofcontrole te doen, komen er ineens veel aanvragen binnen of eindafrekeningen, of loopt onze financiënmailbox ineens vol. Er is altijd beweging in mijn werkzaamheden, er zijn altijd aanpassingen of veranderingen in de verschillende computersystemen, ik werk bijvoorbeeld met ons DMS (document management systeem), Rabo telebankieren, profit, sugar/planning, R4BP, Outlook, Excel, SharePoint, soms met vier programma’s tegelijk.”

Wat vind jij het leukst aan het werken bij het Ctgb?

“Wat mijn werk vooral heel fijn maakt, zijn mijn collega’s. Als ik op kantoor ben lunchen we gezellig met elkaar. Het werk zelf vind ik nog steeds leuk en afwisselend. Het is fijn dat je je uren flexibel kunt indelen en thuis kunt werken.”