Strategisch Speerpunt 5

Om onze processen en medewerkers beter te ondersteunen ontwikkelen, integreren en implementeren we een nieuw applicatielandschap.

Toelichting

Het Ctgb werkt momenteel met een versnipperd applicatielandschap. Informatiestromen, processen en medewerkers worden onvoldoende ondersteund wat leidt tot inefficiënt werken en frustratie.  Om onze processen en medewerkers beter te ondersteunen willen we  een moderner landschap invoeren. We streven naar een zo eenvoudig mogelijk, geïntegreerd applicatielandschap (complexiteitsreductie).

De nieuwe applicaties moeten voldoen aan onze eisen voor veiligheid, integratie, consistentie, betrouwbaarheid, gestructureerdheid en gebruiksvriendelijkheid. We kiezen voor zoveel mogelijk standaard oplossingen die flexibel in te vullen zijn, met zo min mogelijk maatwerk (standaardisatie). We sluiten waar mogelijk aan op Europees geharmoniseerde systemen.

Door ons applicatielandschap te moderniseren kunnen onze stakeholders beter en tijdiger informeren en voorzien we in een meer gedigitaliseerde aanlevering van gegevens. Bij de veranderingen in het applicatielandschap staan continuïteit, stabiliteit en kwaliteit van de bedrijfsvoering staan voorop. Implementatie van organisatorische en ICT veranderingen wordt gepland in beheersbare stappen.

Doelstellingen

5.1          De interne en externe informatiestromen in onze processen zijn geoptimaliseerd, integraal gedigitaliseerd en gebruiksvriendelijk toegankelijk via ondersteunende applicaties.

5.2          Relevante informatietypen zijn gestructureerd en veilig ontsloten en zijn effectief en efficiënt doorzoekbaar.

5.3          Het management beschikt over complete, betrouwbare en toegankelijke informatie voor sturing van het Ctgb.

5.4          Onze medewerkers gaan effectief en efficiënt met de (nieuwe) applicaties om.