Strategisch speerpunt 2

Om effectiever en efficiënter samen te werken met stakeholders en collega’s verankeren en versterken we onze communicatie.

Toelichting

Om onze kerntaken adequaat uit te voeren is een effectieve, structurele communicatie met onze stakeholders in de diverse ketens en netwerken vereist. We moeten hier internationaal de dialoog over blijven voeren en ook met nationale stakeholders samen optrekken vanuit ieders rol.

Het Ctgb is transparant over beoordelingen en adviezen en de totstandkoming daarvan. We moeten daarnaast meer uitleggen en meer informeren. Invloed van innovaties op toepassing en handhaving vraagt om andere gebruiksvoorschriften. Daarvoor is goede afstemming met handhavende instanties van belang. In het stakeholderonderzoek kwam met name communicatie over de status van de aanvragen naar voren als een aandachtspunt.

Het Ctgb is in de afgelopen strategieperiode flink gegroeid. We merken dat de interne communicatie hierbij achter is gebleven. Soms wordt te weinig informatie gedeeld, soms te veel of ongericht. Er is behoefte aan betere communicatie tussen teams en afdelingen. We hebben meer inzicht nodig in wie wat nu wanneer moet weten en dit ook in de praktijk brengen. Informatie die gericht en op maat is.

Doelstellingen

2.1. Door het voortzetten en faciliteren van de zorgvuldige dialoog met nationale en internationale stakeholders waarborgen we onze rol in de ketens en netwerken.

2.2. We maken onze informatie op geselecteerde thema’s toegankelijk voor een breed publiek.

2.3. De communicatie met stakeholders over status dienst, toepassing toetsingskader en prognose afhandeling in tijd en financiën is verankerd en versterkt.

2.4. We gebruiken effectieve  interne communicatiekanalen, en –methodieken, zodat informatie op maat en gericht bij de juiste personen terecht komt.

2.5. Onze medewerkers beschikken over de benodigde kennis, vaardigheden en houding om hun communicatierol binnen de processen en ketens effectief in te vullen.