Strategisch Speerpunt 3

Om beter in te kunnen spelen op veranderingen in onze omgeving maken we de organisatie wendbaarder.

Toelichting

De omgeving van het Ctgb is continu in verandering. Moeilijk voorspelbare politieke, ecologische, economische of juridische omgevingsfactoren beïnvloeden de kwantiteit, aard en inhoud van de diensten die van het Ctgb gevraagd worden. Aanvragen neigen daarbij steeds complexer te worden.

Het Ctgb moet met zijn beschikbare capaciteit soepel in kunnen spelen op deze ontwikkelingen en veranderingen. Dat vraagt een goede afstemming tussen capaciteit en werkaanbod, zowel kwantitatief als kwalitatief.  Een grotere wendbaarheid is een voorwaarde om deze afstemming te kunnen realiseren en capaciteit zo efficiënt mogelijk in te kunnen zetten.  De vereiste wendbaarheid kan alleen worden gerealiseerd wanneer ook inhoudelijke wendbaarheid wordt geborgd door te investeren in kennis op terreinen waar innovatie plaatsvindt.

Dit biedt mogelijkheden voor onze medewerkers om  flexibeler ingezet te worden  en daarmee voor verbreding van hun kennis en vaardigheden.  We hebben al een bredere inzetbaarheid van een deel van onze medewerkers gerealiseerd, maar we willen de wendbaarheid van de organisatie verder vergroten. Hierbij nemen we alle interne organisatieaspecten onder de loep. Daarbij zien we het flexibiliseren van de organisatie ook als een middel om de interne communicatie te versterken.

Doelstellingen

3.1   We zijn nog beter in staat ontwikkelingen in de omgeving te signaleren, zodat we de effecten daarvan op onze kerntaken effectief  en efficiënt kunnen verwerken.

3.2   Onze medewerkers zijn waar mogelijk flexibel inzetbaar in functies en rollen naar behoefte van de organisatie en de medewerker.

3.3   Onze interne organisatieaspecten worden, daar waar nodig, geflexibiliseerd.

3.4   We investeren in kennis op terreinen waar innovatie plaatsvindt.

3.5   Onze medewerkers beschikken over de kennis, vaardigheden en houding voor het uitvoeren van taken in een flexibele inzet.