Ingrid Becks vertrekt voor de zomer

Onze secretaris/directeur Ingrid Becks heeft begin januari 2024 haar vertrek aangekondigd. Zij blijft bij het Ctgb tot de zomer van dit jaar en heeft haar functie dan vijf jaar vervuld.

Ingrid Becks over haar besluit: “Na ruim 21 jaar werkzaam te zijn geweest bij het Ctgb ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Met veel plezier en dankbaarheid kijk ik terug op de vele mooie jaren bij deze prachtige organisatie, die een belangrijke maatschappelijke taak heeft. Ik heb mij bij het Ctgb altijd goed kunnen ontplooien door de uitdagende vraagstukken en de prettige samenwerking met collega’s, het college, de betrokken ministeries en externe relaties. Mijn besluit heb ik dan ook weloverwogen en zorgvuldig genomen. In deze fase van mijn loopbaan wil ik een nieuwe stap zetten. Ik zal mij tot mijn vertrek in de zomer volledig blijven inzetten voor het Ctgb en ga daarna nadenken over de volgende stap in mijn loopbaan”.

Collegevoorzitter Rob van Lint in reactie op het aangekondigde vertrek: “Ik vind het heel jammer dat Ingrid onze organisatie gaat verlaten. Met haar kennis en ervaring is zij voor ons zeer waardevol. Ik heb waardering voor de wijze waarop Ingrid haar rol heeft vervuld. Zij is een mensgericht bestuurder met een goed oog voor het proces en veel kennis van de inhoud. Ze is zeer betrokken en heeft het Ctgb verder geprofessionaliseerd. Uiteraard respecteert het college haar keuze. Ik wens haar veel succes bij haar volgende carrièrestap.“

Binnen het Ctgb bekleedde Ingrid Becks verschillende functies. In 2003 kwam zij als wetenschappelijk expert (humane toxicologie, gewasbescherming) in dienst. In 2011 werd zij teamleider en in 2015 manager van de afdeling Collegeadvies en Projectplanning (tevens plaatsvervangend secretaris/directeur). Sinds 1 juli 2019 is zij secretaris/directeur van de organisatie.

Binnenkort wordt de vacature voor de functie van secretaris/directeur opengesteld. Deze procedure verloopt met ondersteuning van de Algemene Bestuursdienst van de Rijksoverheid.