Bekendmakingen collegebesluiten gewasbeschermingsmiddelen d.d. 26 september 2019

Toelating gewasbeschermingsmiddelen

Toel.nr

Middelnaam

Werkzame stof

Toelatinghouder

Teelten/gebruik

15889 N

Decis Protech deltamethrin Bayer CropScience S.A.-N.V.

Dit insectenbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt toegelaten in de teelt van pootaardappel, consumptie- en zetmeelaardappel, bieten, granen, peulvruchten m.u.v. lupine en sojaboon; en in veldboon (peulvrucht), karwij, vlas (lijnzaad en vezelvlas), koolzaad, teff, cultuurgrasland, aardbei (bedekte en onbedekte teelt), aalbes (onbedekte teelt), kruisbes (onbedekte teelt), braam (onbedekte teelt), framboos (onbedekte teelt), sla (Lactuca spp.) (bedekteĀ  en onbedekte teelt), peulgroenten incl. edamame (onbedekte teelt), vruchtgroenten van cucurbitaceae met eetbare schil (bedekte teelt), meloen (bedekte teelt), aubergine (bedekte teelt), tomaat (bedekte teelt), paprika (bedekte teelt), sluitkoolachtigen (onbedekte teelt), bloemkoolachtigen (onbedekte teelt), koolrabi (onbedekte teelt), radijs-achtigen (onbedekte teelt), knolraap (onbedekte teelt), koolraap (onbedekte teelt), ui-achtigen m.u.v. bosuien (onbedekte teelt); en in asperge (onbedekte teelt), prei (onbedekte teelt), eetbare paddenstoelen, bloembol- en bloemknolgewassen (onbedekte teelt), gladiool (onbedekte teelt), tulp, hyacint en lelie (onbedekte teelt), bloembol- en bloemknolgewassen (bedekte teelt), bloemisterijgewassen (bedekte teelt), boomkwekerijgewassen (bedekte teelt) en vaste plantenteelt (bedekte teelt).

15913 N

Pitcher fludioxonil, folpet ADAMA Registrations B.V. Dit schimmelbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt toegelaten voor het gebruik als dompelbehandeling van bollen en knollen van gladiool, hyacint, lelie, narcis (m.u.v. grofbollige narcis), tulp, iris, krokus en anemoon, welke bestemd zijn voor de onbedekte teelt; de dompelbehandeling van bolbloemen en knolbloemen (m.u.v. grofbollige narcis en lelie (niet- grondgebonden bedekte teelt)); de boldompeling van tulp, iris en gladiool (grondgebonden bedekte teelt) en de gewasbehandeling van bloemisterijgewassen (onbedekt), buxus (onbedekte teelt en niet-grondgebonden bedekte teelt), vaste plantenteelt (niet-grondgebonden onbedekte teelt en niet-grondgebonden bedekte teelt).
15918 N Ephon Top ethefon Nufarm B.V. Deze groeiregulator voor professioneel gebruik wordt toegelaten in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, spelt, zomertarwe en zomergerst.
15942 N Shiro triflusulfuron-methyl UPL Europe Ltd. Dit onkruidbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt toegelaten als een na-opkomst toepassing in bieten, rode biet (onbedekte teelt), witlof (pennenteelt en zaadteelt, onbedekte teelt) en cichorei (onbedekte teelt).

Uitbreiding gewasbeschermingsmiddelen

Toel.nr.

Middelnaam

Werkzame stof

Toelatinghouder

Wijziging

W-code

Aflevertermijn vorige W-code

Opgebruiktermijn vorige W-code

14184 N

Maxim 480 FS

(kleine toepassing)

fludioxonil Syngenta Crop Protection B.V. De uitbreiding van dit schimmelbestrijdingsmiddel betreft het gebruik als zaadbehandeling (zaadcoating) in de bedekte teelt van radijs. W.2 n.v.t. n.v.t.

15794 N

Taegro Bacillus amyloliquefaciens stam FZb 24 Novozymes Frances S.A.S. De uitbreiding van dit schimmelbestrijdingsmiddel betreft het professioneel gebruik in de bedekte teelt van aardbei, sla, courgette, komkommer, meloen, watermeloen en vruchtgroenten van Solanaceae. W.1 n.v.t. n.v.t.

Overig gewasbeschermingsmiddelen

Toel.nr.

Middelnaam

Werkzame stof

Toelatinghouder

Wijziging

W-code

Aflevertermijn
vorige W-code

Opgebruiktermijn
vorige W-code

14464 N

CLEAVE florasulam, fluroxypyr-meptyl ADAMA Registrations B.V.

Dit onkruidbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt toegepast in de teelt van diverse granen en grassen.
De wijziging betreft de aanpassing van een eerder opgelegde restrictie.

W.3 n.v.t. n.v.t.

11819 N

CARPOVIRUSINE PLUS Cydia pomonella granulose virus Arysta LifeScience S.A.S.

Dit insectenbestrijdingsmiddel voor professioneel en niet-professioneel gebruik wordt toegepast tegen rupsen in de teelt van appel, peer en kweepeer.
De wijziging betreft een majeure wijziging van de samenstelling.

W2 (prof. gebruik)
W1 (niet-prof. gebruik)

n.v.t. n.v.t.
15051 N CARPOVIRUSINE EVO 2 Cydia pomonella granulose virus Arysta LifeScience S.A.S. Dit insectenbestrijdingsmiddel wordt toegepast tegen rupsen voor professioneel gebruik in de teelt van pitvruchten en voor niet-professioneel gebruik in de teelt van appel, peer, kweepeer en mispel. De wijziging betreft een majeure wijziging van de samenstelling.

W2 (prof. gebruik)

W1 (niet-prof. gebruik)
n.v.t. n.v.t.

Ingetrokken gewasbeschermingsmiddelen

Toel.nr

Middelnaam

Werkzame stof

Toelatinghouder

Vervalt op = expiratie datum

Aflever-termijn

Opgebruik-termijn

12236 N UPL Pirimicarb pirimicarb UPL Europe Ltd. 30-09-2019 31-12-2019 31-12-2019
13568 N Quit 2 in 1 Mos en Onkruidspray octaanzuur, decaanzuur GB Registration B.V. 01-12-2019 01-06-2020 01-12-2020
13831 N KOHINOR 700 WG imidacloprid Nufarm B.V. 13-09-2019 13-09-2019 13-09-2019