Green Deal Board tevreden over de Green Deal Groene Gewasbeschermingsmiddelen

Sinds de start van de Green Deal aanpak in 2011 zijn er inmiddels 200 Green Deals gesloten met meer dan 1.200 partijen. De Green Deal Board bezoekt jaarlijks enkele van deze projecten. Woensdag 30 november viel de eer te beurt aan de Green Deal Groene Gewasbeschermingsmiddelen.

Niet eerder maakte de board mee dat alle deelnemende partijen – ministerie van EZ, LTO, Natuur& Milieu, Bionext, Artemis en Nefyto, NVWA en Ctgb - tijdens zo’n werkbezoek aanwezig waren. “We hebben in het begin wel aan elkaar moeten wennen maar al snel werd op een constructieve  manier samen gewerkt”; vertelt Jacobijn van Etten projectleider (Ctgb).

Ctgb Green Team blijft

Het project eindigt op 31 december 2016 en rond die tijd worden de definitieve resultaten (aantal toelatingen) gepubliceerd. De Green Deal Board hoopt dat de deelnemende partijen de succesvolle samenwerking in 2017 voort zetten. Hoe is een vraag aan het adres van het ministerie van EZ.
Het Ctgb gaat in ieder geval door met zijn Green Team. Dit team handelt de aanvragen van ‘groene’ middelen af. De kennis en ervaring van dit team blijft zo behouden en zal ook met de Europese collega toelatingsautoriteiten worden gedeeld.